Over Emdash

english

emdash or em dash (ĕm′dăsh′) n. A symbol ( — ) used in writing and printing to indicate a break in thought or sentence structure, to introduce a phrase added for emphasis, definition, or explanation, or to separate two clauses. [From its being the width of an m in printing.] (Bron)

Ik ben Maud en taal is zeg maar echt mijn ding. Door mijn internationaal georiënteerde jeugd (thanks dad) en Australische familie (thanks mom) ben ik al jong intensief in aanraking gekomen met de Engelse taal. Na het gymnasium en een Engelstalige bacheloropleiding in o.a. taal- en literatuurwetenschappen was de vertaalmaster aan de Universiteit Leiden dan ook een logische vervolgkeuze.

Begin 2015 heb ik Emdash opgericht voor al mijn taalgerelateerde werkzaamheden. Van september 2015 tot september 2018 was ik daarnaast werkzaam als docent aan de Universiteit Leiden in de bacheloropleiding Engelse Taal en Cultuur (sectie Taalvaardigheid), de minor Vertalen en de masteropleiding Translation in Theory and Practice (Dutch/English).

Opleidingen

2013–2015
WO-Master of Arts in Linguistics
cum laude

Hoofdrichting Translation in Theory and Practice (Dutch/English)
Specialisaties Legal Translation, Literary Translation en Multimodal Translation

2010–2013
WO-Bachelor of Arts
magna cum laude

Majors English Linguistics, Literary Studies en Theater & Media (Film) Studies
Minor Rhetoric & Argumentation, met vakken als Stylistics, Creative Writing en Journalism